Stil industrial cu vopselele Annie Sloan

Stil industrial cu vopselele Annie Sloan

O viziune avantgardistă, dar cât se poate de contemporană, stilul industrial nu trebuie să fie neapărat masculin şi sobru, un interior amenajat astfel poate crea o atmosferă la fel de primitoare şi intimă ca şi celelalte stiluri de design interior.

Acest stil des folosit în amenajările interioare de astăzi a suferit modificări de-a lungul timpului, dar original s-a născut în anii ’40 al secolului trecut în zona industrială a oraşului New York, mai exact în Manhattan, unde datorită situației economice dificile, clădiri abandonate au devenit locuințe şi ateliere pentru artişti.

Pentru a crea un asemenea interior, putem lăsa la vedere cărămida, betonul sau țevile pe pereţi sau putem folosi decorațiuni din materiale cât se poate de naturale: piatră, lemn, metal…

Stilul industrial cu caracter eclectic ne-a cucerit din moment ce poate îmbina mai multe stiluri, având un aer artistic şi în plus ne dă libertatea să realizăm texturi bogate sau efecte puțin mai dramatice pe perețile noastre…

Pentru a crea o ambianță de acest gen, am ales suprafața de perete al atelierului nostru care ni s-a părut cea mai potrivită pentru aceast scop. Am ales culorile de pe paletarul Annie Sloan Paint pentru a crea un fundal cât se poate de uniform, specific acestui stil. Deşi la început nuanțele de gri ni s-au părut cele mai potrivite, într-un final am ales două culori mai deschise şi mai vesele (după părerea noastră): Louis Blue şi Old Violet. Louis Blue, o culoare curată albastru pastel şi Old Violet, o culoare mai tradițională, a violetelor, s-a dovedit a fi combinație fantastică.

Am experimentat puțin cu technica ombre, din moment ce am vopsit toată suprafața de perete în culoarea Louis Blue şi am aplicat culoarea Old Violet în partea de jos a pereților. Pentru vopsit am folosit doar vopsea şi trafalet de la Annie Sloan.

Iată câteva imagini despre rezultatul final:

Pereții din față am vopsit cu culori albastre: Napoleonic Blue, Aubusson Blue, Provence şi Florence, amestecând aceste culorile în cantit??i diferite, aplicate în mai multe straturi. Am finisat cu ceară transparentă (Annie Sloan Clear Wax) şi ceară metalizată de cupru (copper gilding wax), am decorat cu foițe de aur, un tocător de carne aruncat s-a transformat într-o lampă:

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018-2019 Biborka Kutasi
Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *